Ontdek de mediterranée met Merza

De mediterranée loopt van Spanje tot Griekenland en van Turkije tot Marokko. Het zijn landen met een rijke geschiedenis, zeker op culinair gebied. Traditioneel neemt men er uitgebreid de tijd om te eten. Genieten, rust en gezelligheid; dat is de basis! En daar haalt Merza de inspiratie vandaan.
Ook in Nederland zijn de ooit moeilijk verkrijgbare ingrediënten uit de heerlijke mediterrane keuken nu ruimschoots voorhanden. Merza maakt het authentieke koken toegankelijk met pure, smaakvolle producten en originele regionale recepten.
Eten op zijn mediterraans staat bekend als heel gezond. Met een overvloed aan verse groenten, vis, olijfolie, granen en noten maak je de heerlijkste gerechten. Er wordt weinig vlees en vet gebruikt, en een zekere soberheid is kenmerkend; plantaardige voedingsmiddelen vormen de basis, verrijkt met look, uien, azijn, citroen en aromatische kruiden zoals rozemarijn, salie, tijm, peterselie, basilicum, oregano.
Merza reikt de avontuurlijke kok alle ingrediënten aan om eigenhandig de vele mogelijkheden van de mediterrane keuken te ontdekken.