Verstuur dit recept

Wie verras jij met dit recept?

Van:


Aan:

* = Verplicht veld Versturen »
Bekijk het recept online »
Producten Recepten Acties Contact

Hoi ,

aaa

Groetjes,


Couscous met tajin van runderworstjes, vijgen en citroenolijven 3

Wat pasta is in Italië, is couscous voor de Noord-Afrikaanse keuken. Het wordt o.a. geserveerd met gestoofd vlees, vis en/of groenten. Op de markten in Marokko zie je – vaak nog op open vuurtjes – de tajines (aardewerkschaaltjes met puntdeksels) waarin op klassieke wijze vlees, vis en groenten worden bereid. Hier doen we dat gewoon op het fornuis of in de oven. En het resultaat is helemaal top!

Lekker erbij: warme platte broden.

Tip: Vervang de runderworstjes eventueel door verse lams- of kippenworstjes.

Bereidingswijze

  • 1. Verwarm de oven voor op 180°C
  • 2. Snijd de worteltjes schuin in plakjes en de vijgen in reepjes. Meng in een tajine of andere ovenvaste schaal de worteltjes met 1 el olie, de vijgen, 1 tl komijn, 1 tl peper en 1 tl kaneel. Dek de schaal af met een deksel en zet de worteltjes 10 minuten in de oven.
  • 3. Schenk dan de bouillon erbij, leg de worstjes erop en schep de olijven (zonder vocht) erover. Laat alles in 15 minuten gaar worden.
  • 4. Rooster ondertussen 2 tl komijnzaad in een droge koekenpan.
  • 5. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de couscous over 4 borden, schep de worteltjes en worstjes etc. erop en bedruppel met het vocht uit de schaal en de rest van de olijfolie.
  • 6. Bestrooi met de geroosterde komijn, een beetje kaneel en de peterselie of koriander.
Merza
  • 600 g geschrapte worteltjes
  • 8 gedroogde vijgen
  • 3 el olijfolie
  • 3 tl komijnzaad
  • peper, kaneel
  • 2 dl groentebouillon (poeder)
  • 350 g verse dunne runderworstjes
  • 1 blikje Merza gevuld met olijven met citroen
  • 3 el grof gehakte peterselie of koriander
Olijven gevuld met citroen
  • Bereidingstijd:
    30 minuten
  • Soort gerecht:
    Vlees
  • Aantal personen:
    4

Meer recepten »