Visfilet met Topping Valencia


Valencia werd gesticht door de Romeinen en geldt als geboorteplaats van de paella, een van de bekendste gerechten uit de Spaanse keuken. De stad ligt aan de Costa del Azahar aan de Middellandse Zee. De gastronomie is dan ook typisch mediterraans, en een reflectie van de cultuur van de stad en haar omgeving, met veel groenten, fruit, vis en schaaldieren.

Lekker erbij: paellarijst met Merza gevulde olijven met tonijn, prei en pijnboompitjes.

Tip: Vervang de vis door grote rauwe gepelde garnalen, dunne vleeslapjes of kipfilet.


Ingrediënten

  • 300 g visfilets (schol, roodbaars, makreel, zalm, pangasius of tilapia)
  • peper, zout
  • olijfolie

Bereidingswijze

  1. Snijd de visfilets in 2 of 3 brede stukken.
  2. Bestrooi ze met peper en zout.
  3. Bestrijk een platte ovenvaste schaal met een beetje olijfolie en leg de visfilets erin.
  4. Schep de Topping Valencia op de vis.
  5. Laat de vis in een hete oven (200°C) in 10-15 minuten gaar worden (hoe dikker de visfilet hoe langer de bereidingstijd).
Merza
  • Bereidingstijd: 0 minuten
  • Soort gerecht: Vis
  • Aantal personen: 2

Waardeer dit recept: