Turkse lamschotel met aubergine, groene pepers en walnoten


Even in de schaduw op een Turks terrasje wat drinken. De eerste keer dat je het ziet, denk je: wat staat daar nou? Een schaaltje met groene dingen erin: een snackje? En ja: het is Biber! Gemarineerde groene pepertjes. Lekker fris en knapperig met een pepertje. Ook heerlijk door de groenten of met witte kaas bij de maaltijd.

Lekker erbij: verse witte kaas en Merza Bulghur

Tip: Vervang de koteletjes door runderreepjes. Je kunt de koteletjes voor het bakken eerst marineren met Merza Turkse marinade.

Ingrediënten

Bereidingswijze

  1. Snijd de gedroogde tomaten in reepjes. Pel de uien en snijd ze in ringen. Snijd de aubergine in dikke plakken en de plakken in vieren.
  2. Leg de verse tomaten 15 tellen in kokend water, spoel ze af met koud water, ontvel en snijd ze in stukjes.
  3. Bestrooi de lamskoteletjes aan beide kanten met peper en zout. Verhit de olie en bak de koteletjes om en om bruin. Haal ze uit de pan.
  4. Voeg de ui aan de olie in de pan toe en bak 3 minuten. Bak de aubergine 3 minuten mee. Voeg de pepers, ¾ van de walnoten, 1 tl zout, 1 tl peper, de reepjes gedroogde en de verse tomaat toe. Omscheppen en voeg ¼ l water toe. Breng het aan de kook en laat de groenten 10 minuten pruttelen.
  5. Leg de gebakken lamskoteletjes terug in de pan en schep de groenten erover. Warm ze 5 minuten mee.
  6. Verdeel over 4 borden en bestrooi met de rest van de walnoten en de peterselie.
Merza
  • Bereidingstijd: 35 minuten
  • Soort gerecht: Vlees
  • Aantal personen: 4
Zongedroogde tomaten

Waardeer dit recept: