Turks gemarineerde gegrilde vleesspiesen met groenten


Eten is in Turkije nog echt iets sociaals en het maakt dus een belangrijk deel uit van de cultuur. De keuken is erg gevarieerd door de etnische groepen waar het Ottomaanse rijk uit bestond. De culturele tradities die men meenam uit Centraal-Aziƫ, en de vele kookculturen die de Ottomanen tegenkwamen in hun tocht naar het westen, deden daar nog een schepje bovenop. Multiculti ten top!

Lekker erbij: lekker vers Turks brood en dikke Turkse yoghurt.

Tip: Vervang het vlees door kip, grote rauwe gepelde garnalen of stukjes stevige vis.


Ingrediënten

Bereidingswijze

  1. Meng de marinade met het vlees, 10 minuten marineren.
  2. Maak de groenten schoon en snijd ze in stukjes.
  3. Bak ze 3 minuten in een scheutje hete olie voeg de Groene Turkse pepers met vocht en een kopje water toe.
  4. Stoof afgedekt, op een matig vuur in 15- 20 minuten gaar.
  5. Voeg naar smaak peper en zout toe en serveer warm of koud.
  6. Rijg ondertussen het vlees aan 2 of 3 spiesen en rooster (met grill of barbecue) in 8-10 minuten rondom bruin en gaar.
Merza
  • Bereidingstijd: 0 minuten
  • Soort gerecht: Vlees
  • Aantal personen: 2
Groene pepers

Waardeer dit recept: