Tian van gerookte kip met geitenkaas en appelkappertjes


De Provençe met z’n vlaktes, prachtige bergen, indrukwekkende canyons en een uitgestrekte kustlijn langs de Middellandse zee. Een streek vol geurige kruiden en verrukkelijke gerechten, zoals Tian; een hartig taartje van laagjes groenten, aardappel, vlees en/of kaas. Voor de bereiding heb je kookringen (Ø 10cm)* nodig, die je ook zelf kunt vouwen van aluminiumfolie.

Lekker erbij: een frisse groene salade met lekker veel groene kruiden erdoor.

Tip: Maak vegetarische tian zonder kipfilet. Voeg dan 100 g grof gehakte gemengde noten aan de groenten toe.


Ingrediënten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de gerookte kip in dunne plakjes en de paprika in reepjes.
  2. Verhit een wok. Schenk de olie erin, voeg de groenten toe en roerbak ze 6 minuten. Voeg de reepjes paprika en de tapenade toe.
  3. Zet 4 kookringen van 10 cm Ø* op 4 ovenvaste borden of op een platte bakplaat. Leg er een plakje ontbijtspek in. Verdeel de plakjes aardappel er gelijkmatig over. Verdeel de helft van de geitenkaas er in kleine stukjes over. Leg de gerookte kip erop. Schep de groenten erop. Leg de rest van de geitenkaas er in kleine stukjes
  4. Zet de borden of de bakplaat in de oven en laat ze in ca. 15 minuten warm worden.
  5. Schuif de ‘tians’ als ze op een bakplaat staan voorzichtig op 4 warme borden. Verwijder de kookringen, snijd eventueel met een mesje de randen een beetje los.
Merza
  • Bereidingstijd: 40 minuten
  • Soort gerecht: Kip
  • Aantal personen: 4
Geroosterde paprika's geel

Waardeer dit recept: