Sherry mosselen met chorizo, sinaasappel en gevulde olijven


Ieder land heeft zo z’n eigen specialiteiten. Bij Spanje denk je dan meteen aan sinaasappels, olijven, sherry en de beroemde Spaanse chorizo; die lekker pittige smaakmaker in tapas en allerlei culinaire specialiteiten. Een van de lekkerste gerechten is een combinatie van chorizo, sherry en mosselen!

Lekker erbij: brood en een gemengde salade met kerstomaatjes, stukjes Merza zongedroogde tomaten op olie, smalle venkelreepjes, wat citroensap, peper en zout.

Tip: Voeg met de prei Merza Topping Sevilla toe.

Ingrediënten

Bereidingswijze

  1. Snijd de chorizo in kleine stukjes.
  2. Spoel de mosselen af. Verwijder kapotte mosselen en mosselen die wijd open staan.
  3. Bak de stukjes chorizo op een matig vuur, 3 minuten in een grote diepe pan (vet toevoegen is niet nodig). Schep de prei en de mosselen erdoor.
  4. Rasp de schil van de sinaasappel boven de pan. Halveer de sinaasappel en knijp het sap boven de mosselen uit.
  5. Voeg de sherry en de olijven (zonder vocht) toe. Laat de mosselen met het deksel op de pan in ca. 10 minuten gaar worden. Schud de mosselen even op.
  6. Verdeel de mosselen over 4 diepe borden.
Merza
  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Soort gerecht: Vis
  • Aantal personen: 4
Olijven gevuld met tonijn

Waardeer dit recept: