Salade van geroosterde paprika, tonijn en boterbonen


Een heerlijke Antipasto.

Tip: deze salade is ook lekker met kikkererwten of sperzieboontjes.

Ingrediënten

  • 1-2 eetlepels (balsamico)azijn
  • zout, gemalen gedroogde chilipeper
  • 1 ui, in halve ringen gesneden
  • 1 pot Merza geroosterde paprika’s rood
  • 1 blik boterbonen (400 g), uitgelekt
  • 1 blikje sandwich tonijn, uitgelekt
  • 15 g peterselie, blaadjes geplukt

Bereidingswijze

  1. Klop in een ruime schaal een dressing van de olie, azijn, peper en zout. Schep de ui erdoor en marineer hem 5 minuten in de dressing.
  2. Laat de paprika’s uit de pot uitlekken en snijd ze in grove stukken.
  3. Schep de boterbonen, de paprika, de tonijn en de peterselie door de dressing en laat de smaken ca. 30 minuten op kamertemperatuur intrekken. Serveer de salade met warm knapperig brood.
Merza
  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Soort gerecht: Snacks
  • Aantal personen: 6-8
Geroosterde paprika's rood

Waardeer dit recept: