Provençaals gemarineerde kipfilet met olijven en geroosterde paprika


De Provençaalse keuken en het Provençaalse landschap hebben een sterke invloed op elkaar. De keuken is geurig en buurland Italië drukt er een stevig stempel op. Maar in het verleden hebben ook de Moren, Arabieren en buitenlandse zeelieden veel invloed gehad. En dat de Provence de grootste producent van olijven in Frankrijk is, proef je goed in dit gerecht.

Lekker erbij: een mediterrane salade van aardappelpartjes, kropsla, rucola, Merza gegrilde gele paprika, wijnazijn en olijfolie.

Tip: Vervang de kip door malse vleeslapjes, grote rauwe gepelde garnalen of visfilet.



Ingrediënten

Bereidingswijze

  1. Snijd de kipfilet in 15 plakjes.
  2. Meng ze met de Provençaalse Marinade. 10 minuten marineren.
  3. Snijd de gegrilde gele paprika in reepjes.
  4. Bak de plakjes kip in een droge koekenpan om en om in 5-6 minuten bruin en gaar.
  5. Voeg de reepjes paprika en olijven (zonder vocht) toe en bak ze 2 minuten mee.
Merza
  • Bereidingstijd: 0 minuten
  • Soort gerecht: Kip
  • Aantal personen: 3
Geroosterde paprika's geel

Waardeer dit recept: