Pittige plaatpizza met zongedroogde tomaten en mozzarella


In Italië wordt de uitgebreide hoofdmaaltijd vaak ’s middags gegeten. ‘s Avonds heeft men dan geen trek meer in een hele maaltijd. Tegen die tijd komt vaak pizza op tafel. Soms heel eenvoudig; met tomatensaus en kaas. Maar ook met spannende vullingen. Vaak in de houtoven gebakken. Maar thuis in een hete oven of op een pizzasteen gaat dat ook prima!

Lekker erbij: een gemengde groene salade met basilicum en lente-uitjes.

Tip: Bestrooi de pizza eventueel met wat rucola. Je kunt de mozzarella vervangen door gorgonzola of zachte geitenkaas.


Ingrediënten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd de mozzarella in plakjes en de zongedroogde tomaten in reepjes. Verhit 2 el olie van de tomaten in een wok en roerbak de groenten 3 minuten.
  3. Rol het deeg uit de kit uit. Maak er 1 grote pizza van of snijd het deeg in 3 of 4 stukken. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de tomatensaus uit e kit over het deeg. Druppel er naar smaak Tabasco® pepper sauce over (hoe meer hoe heter).
  4. Schep de gedroogde tomaatreepjes en de groenten erop. Beleg met de plakjes mozzarella en bestrooi met geraspte kaas.
  5. Bak de pizza 15 minuten in de hete oven. Serveer op grote borden en zet de Tabasco® pepper sauce op tafel.
Merza
  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Soort gerecht: Vegetarisch
  • Aantal personen: 3
Zongedroogde tomaten op olie

Waardeer dit recept: