Ossobuco met gedroogde tomaten en kappertjes


Een van de beroemdste gerechten van Italië is ossobuco. In dit traditionele gerecht wordt kalfschenkel op een laag vuur zachtjes gaar gestoofd. Eigenlijk is het een heel gemakkelijk te maken recept: snel in de voorbereiding en daarna langzaam in de pan gaar laten worden, waardoor die heerlijke karakteristieke smaak ontstaat.

Lekker erbij: pestopasta gemaakt van gekookte tagliatelle met Merza groene pesto erdoor en gekookte broccoli.

Tip: Haal het vlees liefst een half uurtje voordat het gebakken wordt uit de koelkast.

Ingrediënten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Bestrooi de kalfsschenkel met wat zout, wat peper en de bloem.
  3. Verhit de boter in een diepe braadpan (die liefst ook in de oven kan). Bak de schenkelschijven aan beide kanten bruin.
  4. Voeg de wijn, gedroogde tomaten, de olijven en zoveel heet water toe dat het vlees er net onder staat. Breng het vocht aan de kook. Leg het deksel erop en zet de pan in de hete oven (als de pan niet in de oven kan, kun je een afgedekte ovenschaal gebruiken). Laat het vlees in ca. 2 uur gaar worden.
  5. Meng de kappertjes met de citroenrasp en de peterselie. Leg het vlees op 4 warme borden en schep er wat jus en het kappertjesmengsel over.
Merza
  • Bereidingstijd: 140 minuten
  • Soort gerecht: Vlees
  • Aantal personen: 4
Zongedroogde tomaten

Waardeer dit recept: