Ongepaneerde schnitzel met Topping Aragón


Aragón heeft een landschap van contrasten: de Pyreneeën in het noorden en het Iberisch Randgebergte in het zuiden zijn van elkaar gescheiden door de vlakte van de Ebro. De keuken in dit barre land met zijn extreme klimaat heeft de naam de eenvoudigste van Spanje te zijn. Dat zie je terug in dit recept. Maar vergis je niet: de smaak is zeer verfijnd!

Lekker erbij: gebakken aardappeltjes en een salade van verse tomaten en Merza zongedroogde tomaten op olie.

Tip: Vervang het vlees door grote rauwe gepelde garnalen kip- of visfilet.

Ingrediënten

  • 2 of 3 ongepaneerde varkens- of kalfsschnitzels
  • peper, zout
  • olijfolie

Bereidingswijze

  1. Bestrooi de schnitzels met peper en zout.
  2. Verhit de een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan.
  3. Leg de schnitzels in de pan en bak ze 4 minuten op een hoog vuur.
  4. Keer ze om. Draai het vuur iets lager.
  5. Verdeel de Topping Aragón over het vlees.
  6. Leg een deksel schuin op de pan en bak de schnitzels nog ca. 5 minuten.
Merza
  • Bereidingstijd: 0 minuten
  • Soort gerecht: Vlees
  • Aantal personen: 3

Waardeer dit recept: