Kipfilet ‘Valenciana’ met saffraan, groene asperges en citroenolijven


In de loop van de geschiedenis heeft de streek rond Valencia heel wat verschillende bewoners gehad: Grieken, Phoeniciërs, Romeinen en Moren. En allemaal hebben ze er heerlijk kunnen eten, want Valencia is zo’n beetje de Mediterrane groentetuin van Spanje. Die rijke culinaire traditie kun je zelfs vandaag nog terugproeven.

Lekker erbij: gebakken aardappeltjes met wat knoflook en een gemengde salade met stukjes Merza Gegrilde gele paprika’s

Tip: In het seizoen kun je ook witte asperges gebruiken. Deze moeten wel eerst worden geschild.

Ingrediënten

Bereidingswijze

  1. Pel en snijd de ui in stukjes. Breek de houtige onderkant van de asperges af. Snijd de asperges schuin in plakjes. Snijd de paprika’s in reepjes.
  2. Week de saffraandraadjes in een heel klein schaaltje in 2 el warm water.
  3. Bestrooi de kipfiletjes met peper, zout en wat paprikapoeder. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak hierin de kipfiletjes om en om bruin. Neem ze even uit de pan.
  4. Voeg de ui en de plakjes asperge aan de olie in de pan toe en bak ze 3 minuten. Voeg de saffraan met vocht, wat peper, een snufje zout, de reepjes paprika en de olijven (zonder vocht) toe.
  5. Leg de kipfilets weer in de pan en laat de kip op een matig vuur in 10-15 minuten gaar worden.
Merza
  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Soort gerecht: Kip
  • Aantal personen: 4
Geroosterde paprika's geel

Waardeer dit recept: