Griekse gevulde kipfilet met feta, rozijnen en gegrilde rode paprika


Een van de charmes van Griekenland is de gastvrijheid. Als je daar komt eten, is het de normaalste zaak van de wereld om in de keuken uitgenodigd te worden om te kijken wat er allemaal voor lekkers in de pannen pruttelt. Het ruikt allemaal heerlijk, ziet er verrukkelijk uit en dan die authentieke Mediterrane smaak!

Lekker erbij: Merza Bulghur met verse munt erdoor, warme Merza Dolma’s en tomaten uit de oven bij (tomaten inkruisen, naast de kipfilets zetten, besprenkelen met olijfolie en bestrooien met tijm, peper en zout).

Tip: In plaatst van de filets te vullen, is het ook lekker om ze te marineren in Merza Griekse marinade, de kipfilets naast elkaar in een braadblik te leggen en de vulling erover te scheppen. Bak ze in de oven op 200°C in ca. 15 minuten gaar.



Ingrediënten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Wel de rozijnen 5 minuten in ruim warm water. Laten uitlekken en droogdeppen met keukenpapier. Snijd de paprika in kleine stukjes. Verkruimel de feta boven een schaaltje. Pel en snijd de ui in kleine stukjes.
  3. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak hierin de ui 3 minuten. Voeg de tijm, ½ tl peper en een snufje zout toe. Meng de paprika, rozijnen en de ui met de feta.
  4. Leg de kipfilets plat op het aanrecht. Snijd ze aan de dikste kant, horizontaal diep in maar nier door. Klap ze open. Bestrooi met peper en zout. Verdeel het fetamengsel erover. Klap ze dicht wind de plakjes spek om de filets en leg ze op een bakplaat.
  5. Bak ze in de oven in 15-20 minuten gaar. Laat ze afgedekt een paar minuutjes ‘rusten’ op het aanrecht. Serveer ze op 4 warme borden.
Merza
  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Soort gerecht: Kip
  • Aantal personen: 4
Geroosterde paprika's rood

Waardeer dit recept: