Geroosterde paprika met ansjovis en peterselie


Antipasto.

Tip: snijd deze salade fijn en roer ‘m door afgekoelde penne voor een snelle pastasalade.

Bereidingswijze

  • 1.
    Laat de paprika’s uitlekken. Snijd ze in grove repen en doe ze in een lage wijde schaal. Snijd de ansjovisfilets heel fijn.
  • 2.
    Verhit een pan op laag vuur en verwarm de boter, de olie, de knoflook en de ansjovis hierin zachtjes ca. 3 minuten tot de ansjovis ‘gesmolten’ is.
  • 3.
    Schenk het ansjovis-oliemengsel over de repen paprika en schep alles goed door elkaar. Marineer de paprika minimaal 30 minuten op kamertemperatuur.
  • 4.
    Bestrooi de paprika vlak voor het serveren met de peterselie en geef er kleine vorkjes bij. Lekker met warm knapperig brood.
  • 1 pot Merza geroosterde paprika’s
  • 1 blikje ansjovisfilets, uitgelekt
  • 1 eetlepel boter
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, gepeld
  • 2 eetlepels fijngesneden peterselie
  • Turks brood of landbrood, warm gemaakt in de oven




Bereidingstijd: 15 minuten
Soort gerecht: Snacks
Aantal personen: 8