Geroosterde paprika met ansjovis en peterselie


Antipasto.

Tip: snijd deze salade fijn en roer ‘m door afgekoelde penne voor een snelle pastasalade.

Ingrediënten

  • 1 pot Merza geroosterde paprika’s
  • 1 blikje ansjovisfilets, uitgelekt
  • 1 eetlepel boter
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, gepeld
  • 2 eetlepels fijngesneden peterselie
  • Turks brood of landbrood, warm gemaakt in de oven

Bereidingswijze

  1. Laat de paprika’s uitlekken. Snijd ze in grove repen en doe ze in een lage wijde schaal. Snijd de ansjovisfilets heel fijn.
  2. Verhit een pan op laag vuur en verwarm de boter, de olie, de knoflook en de ansjovis hierin zachtjes ca. 3 minuten tot de ansjovis ‘gesmolten’ is.
  3. Schenk het ansjovis-oliemengsel over de repen paprika en schep alles goed door elkaar. Marineer de paprika minimaal 30 minuten op kamertemperatuur.
  4. Bestrooi de paprika vlak voor het serveren met de peterselie en geef er kleine vorkjes bij. Lekker met warm knapperig brood.
Merza
  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Soort gerecht: Snacks
  • Aantal personen: 8
Geroosterde paprika's rood

Waardeer dit recept: