Gemarineerde vis met yoghurt


Tot voor kort hadden veel dorpen in Griekenland nog een gemeenschappelijke gril en oven. Deze kooktechnieken hebben nog steeds een grote invloed op de bereiding thuis. Dit smakelijke gerecht getuigd daarvan. Verwarm je oven maar vast voor!

Lekker erbij: gebakken aardappelen en een Griekse salade met citroensap, olijfolie, Merza groene olijven met feta, tomaat en uiringen.

Tip: Vervang de vis door grote rauwe gepelde garnalen malse vlees- of kipreepjes.

Ingrediënten

Bereidingswijze

  1. Snijd de visfilet in 2-3 stukken.
  2. Meng ze met de Griekse marinade, 10 minuten marineren.
  3. Snijd de courgette in plakjes en gegrilde rode paprika’s in reepjes.
  4. Verdeel de gemarineerde visfilet en de courgette en gegrilde paprika over 4 grote vellen aluminiumfolie.
  5. Vouw het folie stevig dicht. Laat de vis in de pakketjes op de bakplaat in een hete oven (200°C) in ca. 10 minuten gaar worden.
  6. Schep de koude yoghurt op de warme vis.
Merza
  • Bereidingstijd: 0 minuten
  • Soort gerecht: Vis
  • Aantal personen: 2
Geroosterde paprika's rood

Waardeer dit recept: