Gegrilde kipfilet met Topping Sevilla


<p>Sevilla is de belangrijkste stad van Zuid-Spanje op het gebied van cultuur, politiek, economie en kunst. Het is de geboorteplaats van de passionele Spaanse flamenco en de hoofdstad van Andalusi&euml;, het land van de sherry. En daarbij eet je tapas; kleine hapjes die typisch zijn voor Andalusi&euml;. Lekker erbij: knapperig brood en een gemengde salade met partjes sinaasappel en Merza Groene kruiden/knoflookolijven . Tip: Vervang de kip door mals vlees, visfilet of grote rauwe gepelde garnalen.</p>

Bereidingswijze

  • 1.
    <p>Snijd de kipfilet in 2 of 3 stukken, leg er een stukje plasticfolie op en sla ze met een deegroller een beetje plat.</p>
  • 2.
    <p>Bestrooi ze met peper en zout. Vet een grillpan of grillplaat in met een beetje olijfolie.</p>
  • 3.
    <p>Laat de grillpan heet worden. Leg de kipfilets erin en grill ze 5 minuten. Keer ze om.</p>
  • 4.
    <p>Verdeel de Topping Sevilla erover en grill nog 4-5 minuten.</p>
  • 300 g kipfilet
  • peper, zout
  • olijfolie




Bereidingstijd: 0 minuten
Soort gerecht: Kip
Aantal personen: 3