Gegrilde kipfilet met Topping Sevilla


Sevilla is de belangrijkste stad van Zuid-Spanje op het gebied van cultuur, politiek, economie en kunst. Het is de geboorteplaats van de passionele Spaanse flamenco en de hoofdstad van Andalusië, het land van de sherry. En daarbij eet je tapas; kleine hapjes die typisch zijn voor Andalusië. Lekker erbij: knapperig brood en een gemengde salade met partjes sinaasappel en Merza Groene kruiden/knoflookolijven . Tip: Vervang de kip door mals vlees, visfilet of grote rauwe gepelde garnalen.

Ingrediënten

  • 300 g kipfilet
  • peper, zout
  • olijfolie

Bereidingswijze

  1. Snijd de kipfilet in 2 of 3 stukken, leg er een stukje plasticfolie op en sla ze met een deegroller een beetje plat.

  2. Bestrooi ze met peper en zout. Vet een grillpan of grillplaat in met een beetje olijfolie.

  3. Laat de grillpan heet worden. Leg de kipfilets erin en grill ze 5 minuten. Keer ze om.

  4. Verdeel de Topping Sevilla erover en grill nog 4-5 minuten.

Merza
  • Bereidingstijd: 0 minuten
  • Soort gerecht: Kip
  • Aantal personen: 3

Waardeer dit recept: