Frittata met zongedroogde tomaat en olijven


Tip: in plaats van de groene olijven kun je ook 2 of 3 eetlepels zwarte olijventapenade door het eimengsel roeren.

Bereidingswijze

  • 1.
    Laat de zongedroogde tomaten uitlekken en vang de olie op. Snijd de tomaten in reepjes.
  • 2.
    Laat de olijven uitlekken en snijd ze grof.
  • 3.
    Verhit 2 eetlepels olie uit het potje tomaten in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin de ui zachtjes 5-10 minuten.
  • 4.
    Klop in een kom de eieren los en schep de tomaatreepjes, de olijven en naar smaak peper erdoor.
  • 5.
    Schenk het eimengsel over de uien in de pan en bak de frittata in ca. 5 minuten gaar en lichtbruin. Laat de frittata op een deksel glijden. Leg de koekenpan erover en bak de andere kant lichtbruin.
  • 6.
    Snijd de frittata in puntjes en serveer met stokbrood.




Bereidingstijd: 25 minuten
Soort gerecht: Snacks
Aantal personen: 8