Frittata met zongedroogde tomaat en olijven


Tip: in plaats van de groene olijven kun je ook 2 of 3 eetlepels zwarte olijventapenade door het eimengsel roeren.

Ingrediënten

Bereidingswijze

  1. Laat de zongedroogde tomaten uitlekken en vang de olie op. Snijd de tomaten in reepjes.
  2. Laat de olijven uitlekken en snijd ze grof.
  3. Verhit 2 eetlepels olie uit het potje tomaten in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin de ui zachtjes 5-10 minuten.
  4. Klop in een kom de eieren los en schep de tomaatreepjes, de olijven en naar smaak peper erdoor.
  5. Schenk het eimengsel over de uien in de pan en bak de frittata in ca. 5 minuten gaar en lichtbruin. Laat de frittata op een deksel glijden. Leg de koekenpan erover en bak de andere kant lichtbruin.
  6. Snijd de frittata in puntjes en serveer met stokbrood.
Merza
  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Soort gerecht: Snacks
  • Aantal personen: 8
Zongedroogde tomaten op olie

Waardeer dit recept: