Dolma’s met tzazikidip


Metze.

Tip: je kunt ook kant-en-klare tzatziki gebruiken. Overgebleven tzatziki is lekker als dip met brood.

Ingrediënten

  • 1/3 komkommer, geschild
  • zout
  • 1 bakje Griekse yoghurt (ca. 200 ml)
  • 1 teentje knoflook, gepeld
  • 1 eetlepel verse munt, fijngehakt
  • 1 blikje Merza dolma’s
  • peper

Bereidingswijze

  1. Rasp de komkommer, strooi er een beetje zout over en laat de komkommer 10 minuten staan. Knijp het vocht uit de komkommer.
  2. Schep de yoghurt in een schaaltje en meng de komkommer erdoor. Pers de knoflook boven de yoghurt uit en roer eventueel de munt door de saus.Breng de tzatziki pittig op smaak met peper. Laat de smaken even intrekken.
  3. Snijd de dolma’s schuin door in tweeën en dip ze in de tzatziki.
Merza
  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Soort gerecht: Snacks
  • Aantal personen: 8
Dolma's

Waardeer dit recept: