Citroenhummus met rauwkost


Mukabalatt.

Tip: houd je van pittig, vervang de citroen dan door een halve zeer fijngesneden rode peper en een extra teentje geperste knoflook.

Bereidingswijze

  • 1.
    Rasp de buitenste gele schil van de citroen en pers de helft van de citroen uit.
  • 2.
    Meng de citroenrasp, naar smaak sap en de olijfolie door de hummus en breng op smaak met zout en peper.
  • 3.
    Schenk de olijfolie in een dun straaltje over de hummus en maal er zwarte peper boven. Serveer de citroenhummus met reepjes rauwkost om te dippen.
  • 1 citroen
  • 50 ml olijfolie
  • peper, zout
  • reepjes paprika, bloemkoolroosjes, reepjes komkommer, radijsjes, stukjes wortel etc.




Bereidingstijd: 5 minuten
Soort gerecht: Snacks
Aantal personen: 8