Citroenhummus met rauwkost


Mukabalatt.

Tip: houd je van pittig, vervang de citroen dan door een halve zeer fijngesneden rode peper en een extra teentje geperste knoflook.

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 50 ml olijfolie
  • peper, zout
  • reepjes paprika, bloemkoolroosjes, reepjes komkommer, radijsjes, stukjes wortel etc.

Bereidingswijze

  1. Rasp de buitenste gele schil van de citroen en pers de helft van de citroen uit.
  2. Meng de citroenrasp, naar smaak sap en de olijfolie door de hummus en breng op smaak met zout en peper.
  3. Schenk de olijfolie in een dun straaltje over de hummus en maal er zwarte peper boven. Serveer de citroenhummus met reepjes rauwkost om te dippen.
Merza
  • Bereidingstijd: 5 minuten
  • Soort gerecht: Snacks
  • Aantal personen: 8

Waardeer dit recept: