Chutney van zongedroogde tomaten met honing en kaneel


Een lekkere Mukabalatt op basis van de Merza zongedroogde tomaatjes.

Tip: deze tomatenchutney is ook heel lekker bij lamsvlees of op een broodje met pittige kaas of worst.

Ingrediënten

Bereidingswijze

  1. Laat de zongedroogde tomaten uitlekken en vang de olie op. Snijd de tomaten in reepjes.
  2. Verhit in een koekenpan de olie uit het potje tomaten op laag vuur. Schep de cherrytomaatjes, de zongedroogde tomaatjes, de kaneel en de honing erdoor en bak alles heel zachtjes 20 minuten tot een mooie chutney is ontstaan. Roer regelmatig. Breng de chutney op smaak met zout en peper.
  3. Laat de chutney tot minimaal lauw afkoelen.
  4. Serveer de chutney met geroosterde pitabroodjes of stokbrood, stukjes pittige worst of reepjes kaas.
Merza
  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Soort gerecht: Snacks
  • Aantal personen: 6-8
Zongedroogde tomaten op olie

Waardeer dit recept: