Catalaanse gamba’s met knoflook, hazelnoten en rode paprika


Catalonië heeft een prachtige kust aan de Middellandse Zee. Dus wordt er ook veel gevist en staan er geregeld visgerechten op tafel. Gewoon lekker met knapperig gebakken knoflook en dan combineren met allerlei andere locale Mediterrane ingrediënten, zoals rode paprika en hazelnoten.

Lekker erbij: gele rijst gemengd met verse kruiden en een frisse salade met uienringen.

Tip: Week in de wijn een paar draadjes saffraan en voeg beiden aan de gamba’s toe.

Ingrediënten

Bereidingswijze

  1. Pel de knoflook en uien. Snijd de knoflook in dunne plakjes en de uien elk in 10 partjes. Snijd de paprika in reepjes.
  2. Verhit de olie in een grote koekenpan of wok en bak hierin de knoflook snel lichtbruin. Schep de knoflook op keukenpapier.
  3. Bak de ui met 1 theelepel paprikapoeder 3 minuten in de hete knoflookolie. Voeg de gamba’s toe en bak ze 2 minuten mee. Voeg de wijn toe en laat het even bruisen.
  4. Voeg de paprikareepjes, de olijven, de helft van de hazelnoten en wat peper toe en 3 minuten laten pruttelen. Voeg naar smaak zout toe, roer de helft van de peterselie erdoor.
  5. Verdeel over 4 borden en strooi de plakjes knoflook en de rest van de peterselie en hazelnoten erover.
Merza
  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Soort gerecht: Vis
  • Aantal personen: 4
Geroosterde paprika's rood

Waardeer dit recept: